Prijavite vašu lokaciju

PrijavaObrazac za prijavu brownfield lokacije možete preuzeti ovde, a za prijavu greenfield lokacije možete preuzeti ovde i popunjen obrazac poslati na e-mail: ledo@pirot.rs

Dobrodošli

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) osnovana je u okviru Susedskog programa Srbija – Bugarska, a svečano je otvorena 25. septembra 2009. godine. Projekat je finansiran od strane Evropske Agencije za rekonstrukciju (EAP), a vrednost projekta je 100.000 EUR. Cilj osnivanja KLER-a jeste podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja, pojačan priliv domaćih i stranih investicija i porast životnog standarda stanovnika Grada Pirota.
Naša vizija je: kontinuirani rad na unapređenju lokalnog razvoja grada kroz izradu i realizaciju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, kreiranje povoljog poslovnog okruženja i javne infrastrukture.

Sredinom januara usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu koji predviđa realizaciju 4 programa i mera zapošljavanja, a to su: stručna praksa, javni radovi, subvencije za samozapošljavanje i obuke za deficitarna zanimanja na tržištu rada. Ukupan budžet za ove mere iznosi 19 miliona dinara. Prethodnih dana potpisan je i Sporazum o realizaciji programa i mera zapošljavanja u 2019. godini sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, čime su se time stekli svi uslovi za dalju realizaciju plana. Javni poziv za stručnu praksu biće objavljen 09.02., a za javne radove 23.02. i trajaće po mesec dana. Javni poziv za samozapošljavanje očekuje se polovinom godine. Realizacija obuke za deficitarna zanimanja – šivače biće realizovana narednih dana u saradnji sa Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot, kompanijom E.Mirolio d.o.o. i Tehničkom školom Pirot.

Certifikat

Vodič za investitore

vodic

Srpski >>>

Engleski >>>

Investirajte u Pirot >>>

Certifikat

FILM FRIENDLY LOGO

 

Privredna komora Pirot

PKP Logo

Kale

Strategija

 Strategija održivog razvoja opštine Pirot.
 
Download strategije.

Iz ugla privrede

anketa 005

Preuzmite upitnike:

Upitnik 1

Upitnik 2

Želite da postavite pitanje ili date sugestiju?

Kliknite ovde!!!

Procedure

 Postupak izdavanja odobrenja za izgradnju industrijskog objekta za koji odobrenje izdaje opštinska, odnosno gradska uprava.

Download postupka.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com