Prijavite vašu lokaciju

PrijavaObrazac za prijavu brownfield lokacije možete preuzeti ovde, a za prijavu greenfield lokacije možete preuzeti ovde i popunjen obrazac poslati na e-mail: ledo@pirot.rs

Dobrodošli

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) osnovana je u okviru Susedskog programa Srbija – Bugarska, a svečano je otvorena 25. septembra 2009. godine. Projekat je finansiran od strane Evropske Agencije za rekonstrukciju (EAP), a vrednost projekta je 100.000 EUR. Cilj osnivanja KLER-a jeste podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja, pojačan priliv domaćih i stranih investicija i porast životnog standarda stanovnika Grada Pirota.
Naša vizija je: kontinuirani rad na unapređenju lokalnog razvoja grada kroz izradu i realizaciju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, kreiranje povoljog poslovnog okruženja i javne infrastrukture.

Poziv za dostavljanje projektnih ideja u okviru Teritorijalne strategije Programa (INTERREG VI-A) IPP Bugarska Srbija 2021-2027, završen je 15. avgusta. Budžet za ovu namenu je blizu 9 miliona evra gde je maksimalni iznos po projektu 1 milion evra.
Grad Pirot je aplicirao sa dva koncepta projektnih ideja. Prvi se odnosi na nastavak projekta rekonstrukcije tvrđave Kale gde su projektni partneri Grad Pirot, Opština Montana, Agencija za razvoj severozapadne Bugarske i Muzej Ponišavlja Pirot.
Drugi predlog projekta je vezan za rekonstrukcije osnove škole u Temskoj i prenamenu u turističko edukativni centar a parneri na projektu su Dom Kulture Pirot, Turistička organizacija Pirot, Opština Pravec i Lokalna inicijativa za Vršec.
Oba projekta su kreirana po multisektorskom principu integrišući kulturu, istorijsko nasleđe, turizam, zdravu životnu sredinu i ostale segmente od značaja za teritorijalni razvoj prekograničnog regiona, kaže Marija Đošić, šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
Projekne ideje koje prođu prvu fazu selekcije, biće pozvane na podnošenje potpunih predloga projekata

Certifikat

Vodič za investitore

vodic

Srpski >>>

Engleski >>>

Investirajte u Pirot >>>

Certifikat

FILM FRIENDLY LOGO

 

Privredna komora Pirot

PKP Logo

Kale

Strategija

 Strategija održivog razvoja opštine Pirot.
 
Download strategije.

Iz ugla privrede

anketa 005

Preuzmite upitnike:

Upitnik 1

Upitnik 2

Želite da postavite pitanje ili date sugestiju?

Kliknite ovde!!!

Procedure

 Postupak izdavanja odobrenja za izgradnju industrijskog objekta za koji odobrenje izdaje opštinska, odnosno gradska uprava.

Download postupka.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com